ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Бирени Мезета»Бирено мезе от паниран карфиол

Бирено мезе от паниран карфиол

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447840320
Бирено мезе от паниран карфиол
Снимка: Yordanka Kovacheva
17/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 кг
  • масло - 150 мл растително
  • масло - 50 г прясно
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • магданоз - ½ връзка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Изчистеното и измито цветно зеле (карфиол) се накъсва на клончета и се вари в посолена вода до омекване.

Отцежда се от водата и се панира в смес от разбити яйца, брашното и млякото и се изпържва в загрятото растително масло.

Полива се с горещо разтопено прясно масло, разпределя се на порции и се украсява с клонки от магданоза.

Поднася се като ястие със съответна част (40 г) от киселото мляко.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: