Млечна баница по софийски

17/07/2019
"От Витоша по-високо няма, от млечната баница по софийски по-вкусна няма "
Приготвяне35 мин.
Готвене50 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 002
  • Преглеждания за месеца291
  • Преглеждания за седмицата62
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В намаслена кръгла тава наредете корите за баница, като мажете всяка с разтопеното масло, нарежете ги на квадратни или триъгълни парчета и ги печете, докато се зачервят и започнат да се отделят една от друга, след което ги извадете от фурната.

Разбийте яйцата, захарта, млякото и ванилиите, залейте баницата и я оставете да престои така най-малко 1 час, като от време на време притискате леко парчетата, за да могат да се напоят и горните кори.

Печете млечната баница още 15-20 мин. в умерено загрята фурна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар