Печени патладжани по мексикански

16/07/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо628
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват, нарязват се наполовина по дължина, осоляват се и се оставят за 1 час в наклонена тавичка, за да се отцедят от горчивия сок.

В олиото се запържва за минута нарязаният на ситно лук, прибавят се нарязаните на дребни парчета зелена чушка, кимион, наситненият магданоз, риган и нарязаните на кубчета домати и се задушава за около 10 минути.

В намаслена йенска тенджера се редят патладжаните, поръсват се с настърган кашкавал и се заливат с доматения сос. Ястието се пече 30-35 минути в умерено загрята фурна на 180 градуса.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар