Картофени кюфтета със сирене и лук

Илияна ДимоваИлияна Димова
Ентусиаст
141
3
1405
17/07/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо276
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите (800 г) измиваме добре и както са цели, без да белим, слагаме да се сварят до готовност. Лука (1 бр.) белим и нарязваме ситно. Слагаме в касерола и наливаме олио (1 с.л.) и вода (1 к.ч.).

Задушаваме, докато омекне и изври течността.Оставяме да се охлади. Сварените картофи, белим и намачкваме с вилица или с ръчна преса за картофи с дупчици.

Към картофите, прибавяме лука, яйце (1 бр.), филийка хляб, напоена във вода и добре отцедена, кимион, черен пипер, нарязан магданоз, нарязан босилек и натрошено на едро сирене (100 г).

Омесваме добре и от сместа, правим топчета, които овалваме в оризово брашно. Притискаме с длани да оформим картофени кюфтета и след 5 минути изпичаме в намазан с олио тиган за палачинки. Сервираме кюфтетата с гарнитура по вкус.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар