Попска яхния с пиле

16/07/2019
Анабел
отАнабелКопирайтър242225
"Ретро вкусотиите винаги ще имат специално място на трапезата ни "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 367
  • Преглеждания за месеца131
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 700 г
  • лук - 1 купичка, дребен
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • домати - 1 ч.ч. настъргани
  • сол
  • олио - 5 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер - 7 - 8 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се разфасова на парчета и се слага в тенджера със загрята мазнина да се задуши. Разбърква се, като парчетата месо се обръщат от всички страни.

Прибавят се целите, но обелени лукчета. След като омекнат, се налива бялото вино. Оставя се малко да се поизпари и в тенджерата се слага червен пипер, малко брашно и след кратко разбъркване се прибавят настърганите или пасирани домати.

Сосът се разрежда с топла вода, след което се слага сол на вкус. Прибавят се дафиновият лист и целите зърна черен пипер.

Яхнията се оставя да къкри на слаб котлон до сгъстяване на соса и увирането на месото, като периодично се разбърква. Накрая, когато е готова, се поръсва с нарязан на ситно магданоз.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар