ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Маслен сладкиш Юхатерт

Маслен сладкиш Юхатерт

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921206628
Маслен сладкиш Юхатерт
28/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и го изсипете в подходящ съд. Направете в средата кладенче и изсипете вътре предварително разбитите яйца, млякото, леко затоплено и 50 г разтопено масло.

Внимателно замесете меко тесто. Опитайте се да го разточите на възможно най-тънката кора, която можете. Поръсете отгоре с малко брашно, намажете с разтопено олио и сгънете като плик.

Отново разточете, наръсете и намажете с брашно, след което сгънете като плик. Повторете процедурата поне 6 пъти.

След последната процедура оформете тестото и подходяща форма и печете в кръгла или правоъгълна тава - по избор.

Юхатерт се пече около 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Когато сладкиша изстине се нарязва на квадратчета или ромбчета и се поднася залят с горещ мед.

Рейтинг

4.5
55
42
31
20
10
Дай твоята оценка: