Маслен сладкиш Юхатерт

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
910
58
14
28/05/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 265
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и го изсипете в подходящ съд. Направете в средата кладенче и изсипете вътре предварително разбитите яйца, млякото, леко затоплено и 50 г разтопено масло.

Внимателно замесете меко тесто. Опитайте се да го разточите на възможно най-тънката кора, която можете. Поръсете отгоре с малко брашно, намажете с разтопено олио и сгънете като плик.

Отново разточете, наръсете и намажете с брашно, след което сгънете като плик. Повторете процедурата поне 6 пъти.

След последната процедура оформете тестото и подходяща форма и печете в кръгла или правоъгълна тава - по избор.

Юхатерт се пече около 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Когато сладкиша изстине се нарязва на квадратчета или ромбчета и се поднася залят с горещ мед.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
???
???
04.06.2013 20:38
С по-малко продукти става ли?А който не яде мед с какво може да полее?
0
0