Пълнени патладжани с доматки

15/07/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо111
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • патладжани - 4 бр.
  • домати - 4 бр.
  • червени чушки - 2 бр. печени
  • лук - 1 голяма глава, кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • орехови ядки - 150 г
  • галета - 4 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • розмарин - 1 клонка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните, разрежете ги наполовина по дължина, издълбайте ги с помощта на супена лъжица и натрийте получените ладийки със сол.

Нарежете на ситно издълбаната част, посолете я и заедно с половинките ги оставете за 30 мин., за да се отцедят от горчивия сос.

Разполовете доматите, почистете ги от семенната част и нарежете вътрешността им на ситно, а останалото оформете на резени.

В голям тиган сгорещете зехтина, изпържете в него обелените и ситно нарязани лук и чесън до прозрачност.

Прибавете отцедената вътрешност на патладжаните и доматите, накълцания розмарин, 1 с.л. нарязани орехи и разбъркайте добре.

Добавете обелените, почистени и нарязани на парченца чушки заедно с галетата и след като сместа кипне, я посолете и я подправете с червения и черен пипер.

Напълнете патладжаните с получената плънка, наредете ги в тава, отгоре сложете резените домати и ги поръсете с останалите накълцани орехи.

Сложете ястието от пълнени патладжани да се пече 1 час в средата на предварително загрята до 200 градуса фурна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар