Леща чорба по турски

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k6282
Леща чорба по турски
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 2
15/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и измийте лещата.

Преместете в подходяща малка тенджера, сипете вода, която да покрива добре лещата (2 пръста вода над лещата) и сложете на котлона да заври.

След като заври около 5 минути, прецедете и изхвърлете водата, а лещата преместете в друг съд или използвайте друг подходящ съд, в който сте загрели олиото и запържете наситнения лук и морков.

Сипете лещата, червения пипер и солта, долейте водата и оставете супата от леща да покъкри около 20 - 30 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: