ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Мусака»Мусака с варени картофи и кайма

Мусака с варени картофи и кайма

Мусака с варени картофи и кайма1 / 2
15/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Тайната на вкусната мусака е във варените картофи, толкова е лесно"

Необходими Продукти

  • кайма - 400 г свинска
  • картофи - 800 г сварени
  • лук - 4 глави, кромид
  • кашкавал - 50 г, настърган
  • яйца - 3 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • прясно мляко - 150 мл
  • вода - 150 мл топла
  • масло - 1 пакетче, краве
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука, нарежете го на ситно, изпържете го в маслото, докато стане прозрачен, прибавете каймата и я запържете за 5-6 мин.

Сипете доматеното пюре, топлата вода, посолете, поръсете с черен пипер и задушете всичко под капак за 15 мин.

В намаслена йенскa тенджера или тавичка изсипете по-голямата част от предварително сварените в подсолена вода, обелени и нарязани на филийки картофи, отгоре разстелете каймата и покрийте с останалите картофи.

Залейте със смес от яйцата, разбити с млякото, наръсете с черен пипер, сол и настъргания кашкавал и сложете мусаката да се пече 20-25 мин. в загрята до 190 градуса фурна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: