Мусака с варени картофи и кайма

15/07/2019
"Тайната на вкусната мусака е във варените картофи, толкова е лесно "
Приготвяне40 мин.
Готвене100 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 099
  • Преглеждания за месеца148
  • Преглеждания за седмицата36
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Мусака

Начин на приготвяне

Обелете лука, нарежете го на ситно, изпържете го в маслото, докато стане прозрачен, прибавете каймата и я запържете за 5-6 мин.

Сипете доматеното пюре, топлата вода, посолете, поръсете с черен пипер и задушете всичко под капак за 15 мин.

В намаслена йенскa тенджера или тавичка изсипете по-голямата част от предварително сварените в подсолена вода, обелени и нарязани на филийки картофи, отгоре разстелете каймата и покрийте с останалите картофи.

Залейте със смес от яйцата, разбити с млякото, наръсете с черен пипер, сол и настъргания кашкавал и сложете мусаката да се пече 20-25 мин. в загрята до 190 градуса фурна.

Красива и лека метална незалепваща тава в цвят крем 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Красива и лека метална незалепваща тава в цвят крем 28 см
26.59 лв.
Виж ››

Очарователна метална тава, която ще сготви всичко, което сложите в нея - и във фурна, и на котлона. Тавата е с незалепващо покритие, почиства се лесно и има приятен кремав цвят. Удобна за съхранение на храната.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар