Пастицио с патладжани по гръцки

15/07/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо409
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните, нарежете ги на филийки, наредете ги в гевгир, поръсете ги със сол и ги оставете да се отцедят за около час, след което ги запечете във фурната.

Запържете настъргания лук с 5 с.л. зехтин, прибавете ситно нарязаните домати, захарта и накълцаните на дребно люта чушка и босилек, посолете и оставете соса да поври 15 мин.

Сварете макароните, докато станат полуготови, прецедете ги и ги залейте с 2 с.л. зехтин и 1/3 от приготвения сос.

С останалия зехтин намажете тавата и наредете в нея ред макарони, ред патладжани, като ги заливате с останалия сос.

Най-отгоре сложете бучки масло, поръсете с настъргания кашкавал и запечете пастициото 20 мин. в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар