Трилистна затворена пица с месо

21/08/2019
"С два вида месо и щипка любов - това не е затворена пица, а истински кулинарен празник за цялото семейство "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо52
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете ситно нарязаните лук и маслини в половината масло за 6 мин., добавете надробените гъби, чушки и лимон, разбъркайте и оставете още 6 мин. на огъня.

Отделно изпържете в останалото масло накълцаните меса, смесете ги със зеленчуците и задушете всичко 10 мин., след което наръсете със сол и черен пипер и добавете пресования чесън, ситно нарязания кориандър и кимиона.

След като свалите плънката от огъня, прибавете разбитото яйце и я разбъркайте.

Разделете тестото за пица на 3 части, две от тях разточете за основа и върху нея нанесете плънката, а отгоре покрийте с последната кора.

Направете 3 дупки върху пицата, залейте я с млякото и я печете 45 мин. в предварително затоплена до 200 градуса фурна.

Поднесете готовата пица с доматен сок.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар