Мезе от пилешки хапки на грил тиган

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
143
488
548
45
14/07/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо596
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 2 бр. големи, общо 1 кг
  • черен пипер
  • соев сос - 2 - 3 с.л.
  • унисос - 1 - 2 с.л.
  • къри
  • олио - 1/2 к.ч.
  • червен пушен пипер - 1 к.л.
  • мед - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета (2 бр.), измиваме и обезкостяваме. Който иска може и да отстрани и кожата на бутчетата.

Нарязваме месото на парченца, средни по размер и изтъняваме. Слагаме пилешките хапки в купа и поръсваме с малко смлян черен пипер.

В отделна купичка смесваме соев сос (2-3 с.л.), Унисос (1-2 с.л.), олио (1/2 к.ч.), пушен червен пипер (1 к.л.), къри подправка на вкус и мед течен (1 ч.л.). Разбъркваме хубаво и изливаме сместа при пилешките хапки.

С ръце разбъркваме, да се овкуси месото добре. Оставяме в хладилник за 30 минути, да поеме пилешкото от ароматите.

Нагряваме хубаво грил тиган, намазваме леко с мазнина и изпичаме пилешките хапки от всички страни. Сервираме за мезе с резенчета лимон.

Красиво иноксово кръгло плато 40 cм.
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Красиво иноксово кръгло плато 40 cм.
15.99 лв.
Виж ››

Красиво и стилно иноксово плато, което ще побере всички вкусни изненади, които сте подготвили за своите гости. Сервирайте смело! Кръглото плато е с високо качество, лесно за употреба, поддръжка и постигане на елегантен вид на трапезата.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар