Месна супа с картофи и замразени зеленчуци

15/07/2019
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене65 мин.
  • Общо85 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 300 г без кост или пилешко, телешко
  • картофи - 300 г
  • чушки - 1 бр. замразена
  • броколи - 200 г замразени
  • зелен фасул - 200 г замразен
  • лук - 1 глава, кромид
  • зелен лук - 2 - 3 стръка
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки парченца, изпържете го в 2 с.л. олио на среден огън за 5-7 мин. и го пуснете в дълбока тенджера с 2 л вряща леко подсолена вода.

Захлупете тенджерата, намалете котлона и варете месото 45-50 мин.

Загрейте останалото олио и пържете ситно накълцания лук и нарязаната на парченца чушка 5 мин., като разбърквате.

В бульона с месото сипете изпържените зеленчуци и обелените и оформени на малки кубчета картофи и варете всичко 10 мин.

Добавете броколите, зеления фасул, сол и черен пипер на вкус и след като сместа заври отново, варете 5 мин.

Готовата супа разсипете по чиниите, поръсете я с наситнения зелен лук и я поднесете. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар