Бърз гювеч без картофи

05/08/2019
"Вкусен гювеч може да се приготви и без картофи - при това става супер бързо и лесно "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 164
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука нарежете на филийки, патладжана и тиквичките – на кубчета, доматите – на четвъртинки, а чушките – на ивички.

Загрейте половината от зехтина в дълбок съд, запържете в него патладжаните и след 2-3 мин. добавете останалата мазнина, сипете тиквичките и леко ги запържете.

Прибавете доматите, чушките и лука, поръсете със счукания чесън, ситно нарязания джоджен, смления черен пипер и солта, похлупете и оставете ястието да се задушава на бавен огън.

Сервирайте готовия гювеч топъл като основно ястие или студен като предястие.

Класически български гювеч с капак 7л
Приготвяй си тази рецепта в:
Класически български гювеч с капак 7л
25.99 лв.
Виж ››

Вече знаем, че тайната на вкусните ястия е в това, че са приготвени с много любов и в глинен гювеч с капак с голям обем.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар