Яхния от пиле с кестени

11/08/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо170
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пиле - 1 средноголямо
  • кестени - 600 г
  • лук - 3 - 4 големи глави, кромид
  • магданоз - 1 връзка
  • пилешки бульон - 500 мл от кубче
  • олио - 1 к.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С остро ножче направете разрези на всеки кестен, залейте ги с вода и ги варете 20-ина мин., след което ги отцедете, изплакнете ги със студена вода и ги обелете.

В голяма тенджера пържете обеления и нарязан на полумесеци лук, докато се зачерви.

Измийте пилето, разделете го на парчета, натрийте ги с черен пипер и сол, добавете ги към лука и ги пържете до златисто.

Сипете кестените, залейте с бульон, колкото да ги покрие, похлупете тенджерата и варете яхнията около 15 мин.

Поръсете готовата пилешка яхния със ситно нарязания магданоз и я поднесете.

Метална поставка за черпак
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална поставка за черпак
5.94 лв.
Виж ››

Разбърквате и поставяте на място, така че винаги да ви е под ръка, защото малките помощници в кухнята правят готвенето приятно занимание :)

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар