Андалусийски крем карамел

12/07/2019
"Вижте кое време е станало - точно време за Андалусийски крем карамел "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо696
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта се разтваря в 1 литър гореща вода, като се бърка постоянно на слаб огън. В сиропа постепенно се добавят предварително разбитите жълтъци, като се разбърква непрекъснато.

Прибавя се млякото, като бъркането продължава, докато се получи еднородна смес.

На дъното на форми за крем карамел се разпределя захар, която се карамелизира.

Отгоре се излива жълтъчената смес. Крем карамелът се пече на водна баня в слабо сгорещена фурна на долно загряване около 1 час.

Сервира се със сметана и вафлени пурички.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар