солен пай > солен пай Кастилски солен пай - Рецепта | Ezine.bg

Кастилски солен пай

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
159
12/07/2019
"Един въпрос ни мъчи, соленият пай с бира ли се консумира, с вино ли или просто с чаша айрян "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо141
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Солен Пай

Начин на приготвяне

Надениците се набождат с вилица на няколко места и се варят около 10 минути. Пилешкото месо се реже на кубчета и се запържва до зачервяване в кравето масло и зехтина. Изважда се и в същата мазнина за 10 минути на слаб огън под капак се задушават нарязаните на едро лук и печени чушки.

Прибавят се нарязаните на кубчета домати и дафиновите листи и всичко се запържва, докато се изпари течността. Накрая се връща месото, посолява се и се слагат подправките.

Три листа точени кори се подреждат в правоъгълна намаслена тавичка, намазват се с масло и отгоре се поставят още 3 листа.

Необходимо е да се покрие цялата тава за печене, включително и стените. Върху корите за баница се разпределя изстиналата плънка и се покрива със сварените и нарязани на колелца наденици.

Ръбът на корите (по стените на тавата), които са разстлана като основа под плънката, се маже с част от разбитото яйце. Плънката се покрива с 3 кори, намазват се, слагат се още 2 кори и се притискат към ръбовете, за да залепнат.

По повърхността внимателно се правят няколко разреза. Паят се пече около 30 минути на 180 градуса. Десет минути преди да се извади от фурната, се маже с останалото разбито яйце.

Голяма кутия за съхранение на храна 3 литра-15%
Практичен и удобен аксесоар за съхранение
Голяма кутия за съхранение на храна 3 литра
4.93 лв.
4.20 лв.
Виж ››

Удобно пластмасова кутия за съхранение на храна, която е задължителна за всяко семейство и всеки дом.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар