Рибено филе Валенсиана

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
159
15/08/2019
"Това рибно ястие е истински образец от името до вкуса - ние не открихме грешка, а вие "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо127
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • хек - 600 г филе
  • брашно - 1 с.л.
  • чесън на прах - 1 с.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • бял пипер - 1 ч.л.
  • олио - 5 - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се смесва с чесъна, мащерката, червения пипер, белия пипер и солта. Всичко се разбърква.

Маслото се слага в купа и се разтопява в микровълнова фурна.

Рибените филета се нарязват на по-малки парчета. Потапят се първо в маслото, а след това се овалват в сместа от ароматни подправки.

В тиган се загрява олио. Рибата се пържи по 2-3 минути от всяка страна, като при обръщането се поръсва отново със сместа от подправките.

Кухненски тиган с тройно керамично-мраморно покритие - 28 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Кухненски тиган с тройно керамично-мраморно покритие - 28 см
38.00 лв.
Виж ››

С голям диаметър и удобна дръжка - този тиган е отличен избор за онези, които готвят за своето семейство

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар