Телешки руладини в сос

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
154
16/08/2019
"Сочни са, защото са приготвени майсторски и защото са с ароматен сос "
Приготвяне60 мин.
Готвене130 мин.
Общо190 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо97
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От месото от телешки шол се отстраняват жилите и мазнините и се реже на тънки филийки. Поставя се между два листа фолио, начукват се с дървен чук, овкусяват се със сол и черен пипер и се намазва с пастета.

От бекона се режат лентички и се поставят върху пастета. Добавят се и резени от сварени яйца и нарязаният магданоз.

От подготвеното телешко месо се завиват рулца, които се защипват с шишче или клечки за зъби. Овалват се в брашно и се пържат до зачервяване в дълбока тенджера със сгорещено олио.

След като руладините се извадят, се изпържват нарязаните на едри полумесеци лук и на колелца кисели краставички заедно с горчицата. Връщат се готовите руладини в тенджерата се разклаща за да се разбъркат, и всичко се пържи още 3-4 минути.

Кубчето бульон се разтваря в 300 мл вода и заедно с виното се сипва в тенджерата. Добавятт се дафиновия лист, розмарин и се вари около 1 час.

Доматеното пюре се слага 10 минути преди ястието да се свали от огъня. Размекнатото масло се смесва с брашното, бърка се до хомогезиране и се добавя към ястието 5 минути след доматеното пюре.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар