Салата от прясно зеле с орехи

12/07/2019
Приготвяне25 мин.
Готвене10 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо88
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • зеле - 1 средна глава
  • чесън - 7 - 8 скилидки
  • орехови ядки - 100 г
  • майонеза - 125 г
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • магданоз - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хаванче счукайте ореховите ядки и скилидките чесън, докато получите гладка смес.

Сложете в тенджера почистената, измита и нарязана на едри парчета зелка и я облейте с вряща солена вода.

Поставете тенджерата на силен огън, похлупете я и когато заври, махнете капака за 5 мин., по този начин ще отстраните силната миризма на зелето.

Изстискайте готовото зеле, изсипете го в дълбока чиния, добавете чесновата смес и стрийте всичко с дървено чукало, докато зелето стане на каша.

Разбъркайте с майонезата и наръсете зелевата салата с черен пипер и магданоз на вкус.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар