Пилешки филета с кнедли и вкусен сос

12/07/2019
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо102
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям тиган загрейте олиото, изпържете в него филетата, нарязани на ситно, от всяка страна, извадете ги, поръсете ги с черен пипер и сол, увийте ги в алуминиево фолио и ги сложете на топло място.

В същата мазнина изпържете почистения и ситно нарязан лук до прозрачност, залейте го с млякото и когато кипне, сипете настърганото сирене и бъркайте, докато се разтопи.

Прибавете сметаната и нишестето и продължавайте да бъркате, докато сосът се сгъсти, като внимавате да не кипне.

Разпределете филетата по чиниите, гарнирайте ги с предварително сварените според указанието на опаковката кнедли и ги залейте със соса.

Удобен емайлиран гевгир с дръжка - 20 cм-12%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Удобен емайлиран гевгир с дръжка - 20 cм
17.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Изключително удобен и практичен, металният гевгир ще бъде ваш помощник в приготвянето на всяко ястие. Позволява лесно измиване и отцеждане на продуктите. Металният гевгир се предлага с дълга дръжка за още по-удобна употреба и съхранение.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар