Печен шаран в сметана

12/07/2019
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо57
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Печена Риба

Начин на приготвяне

Почистете шарана от люспите и вътрешностите, измийте го, подсушете го и го натрийте отвън и отвътре със сол и черен пипер.

Напълнете го със смесените наситнени магданоз и копър, зашийте отвора, оваляйте го в брашното, изтръскайте го и го изпържете в половината сгорещено олио до златиста коричка.

Нарежете лука на пръстени и ги изпържете в друг тиган с останалото олио.

Прехвърлете пържения шаран в тавичка, наредете върху него пръстените лук, залейте го със сметаната и го печете 15-20 мин. в предварително загрята на 170 градуса фурна.

Поднесете шарана, като го украсите с резени лимон и листенцата магданоз и копър, с гарнитура от пресни зеленчуци.

Подложка за готвене за фурна и барбекю  (комплект от 2 бр.)-32%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Подложка за готвене за фурна и барбекю (комплект от 2 бр.)
22.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Подложката за готвене за фурна и барбекю може да ви помогне в приготвянето на по-деликатни храни и да предпази грила от цапане. Много практична и полезна. Може да използвате подложката за готвене като хартия за печене за многократна употреба.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар