Печен шаран в сметана

12/07/2019
  • Приготвяне40 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете шарана от люспите и вътрешностите, измийте го, подсушете го и го натрийте отвън и отвътре със сол и черен пипер.

Напълнете го със смесените наситнени магданоз и копър, зашийте отвора, оваляйте го в брашното, изтръскайте го и го изпържете в половината сгорещено олио до златиста коричка.

Нарежете лука на пръстени и ги изпържете в друг тиган с останалото олио.

Прехвърлете пържения шаран в тавичка, наредете върху него пръстените лук, залейте го със сметаната и го печете 15-20 мин. в предварително загрята на 170 градуса фурна.

Поднесете шарана, като го украсите с резени лимон и листенцата магданоз и копър, с гарнитура от пресни зеленчуци. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар