Панирани пръчици от патладжан

11/07/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо387
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • патладжани - 2 бр.
  • олио
  • сол
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 300 г
  • корфлейкс - 350 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват, обелват и нарязват на пръчици.

Осоляват се и се оставят на страна, за да се премахне горчивината.

В три съда изсипваме брашното, разбърканите яйца и натрошеният корфлейкс.

След 10-15 минути измиваме патладжаните и ги подсушаваме с кухненска хартия.

Овалваме в брашно, след това в яйце и накрая в корфлейкс.

Пържим в загрята мазнина до златисто готовите пръчици.

Поднасяме ги като бирено мезе.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар