Зеленчукова пита по италиански

21/08/2019
"Италианците го правят по-добре - и не, не говорим само за любовта и филмите, но и за готвенето "
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо33
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и го разбъркайте с маслото, жълтъка, солта и студената вода, замесете гладко тесто и го оставете на студено за 30 мин.

Върху повърхност, поръсена с брашно, разточете тестото, сложете го в намазнена форма за печене, като краищата му издърпайте по стените ѝ.

Измийте чушките, разрежете ги на две по дължина, отстранете им дръжките и семената, нарежете ги на тънки ивички и наредете половината от тях върху тестото.

В дълбок съд разбийте яйцата със сметаната и топено сирене, подправете с червения пипер, сол и черен пипер, залейте тестото и наредете отгоре останалите чушки.

Босилека и магданоза измийте, отделете 5-6 листенца босилек, а останалото нарежете на ситно, наръсете върху питата и я печете 40 мин. в предварително загрята до 200 градуса фурна.

Върху готовата пита разпределете резените шунка и я украсете с отделените листенца босилек.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар