Шкембе по испански

12/07/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо154
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шкембето се поставя в тенджера под налягане, залива се с вода, посолява се и се сварява. След като е готово, се реже на ивици.

Нахутът се сварява. Сушените домати се заливат с вряла вода и след като набъбнат, се нарязват на ивици, а течността се запазва.

Лукът, морковът и чушката се нарязват на едро и се запържват до зачерваване в сгорещения зехтин. След това се поръсва червеният пипер, налива се водата от сушените домати, както и доматеният сок.

Добавят се нарязаните на едро чесън и свареният нахут с половината от водата, в която се е варил. Стриват се кубчетата бульон, слагат се сушените домати, шкембето и дафиновият лист.

Ястието се оставя на слаб огън да поври за около 20 минути, след това се подправя с риган и се сервира.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар