Шкембе по испански

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
184
12/07/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо307
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Шкембе Чорба

Начин на приготвяне

Шкембето се поставя в тенджера под налягане, залива се с вода, посолява се и се сварява. След като е готово, се реже на ивици.

Нахутът се сварява. Сушените домати се заливат с вряла вода и след като набъбнат, се нарязват на ивици, а течността се запазва.

Лукът, морковът и чушката се нарязват на едро и се запържват до зачерваване в сгорещения зехтин. След това се поръсва червеният пипер, налива се водата от сушените домати, както и доматеният сок.

Добавят се нарязаните на едро чесън и свареният нахут с половината от водата, в която се е варил. Стриват се кубчетата бульон, слагат се сушените домати, шкембето и дафиновият лист.

Ястието се оставя на слаб огън да поври за около 20 минути, след това се подправя с риган и се сервира.

Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра-15%
Приготвяй си тази рецепта в:
Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
35.99 лв.
30.50 лв.
Виж ››

Може да посочим само основателни причини, поради които тази емайлирана тенджера да се превърне във вашата нова емайлирана тенджера. Голяма вместимост, удобна да пренасяне, поддържане и употреба. Тенджерата се предлага в нежен дизайн, с който готвенето носи още по-голяма наслада.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар