Пикантно гаспачо от чушки и краставици

17/08/2019
Янка Горанова
отЯнка ГорановаНовак651
"В жегите нищо не разхлажда и освежава така, както гаспачо, а това е даже леко пикантно "
  • Приготвяне20 мин.
  • Общо20 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо40
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кокосовите стърготини се заливат с 50 мл вряла вода и се оставят да престоят 5 минути, след това се прецеждат, течността се запазва, а стърготините се изхвърлят.

Почистените и нарязани на ситно чушки, джинджифил, чесън, морската сол, джоджен и копър се слагат в блендер, заливат се с охладената кокосова течност и се пасират 2 – 3 минути. Сместа се прецежда и се претрива в дълбока купа през цедка.

В кухненски робот се поставят обелените и нарязани на парчета краставици, кисело мляко, олиото, лимонов сок, кориандър, кимион и се смилат.

Сместа се прехвърля в купата с пикантната паста и се разбива с телена бъркалка, като се налива около 300 мл ледено студена вода. Готовото гаспачо се сипва в чаши и се поднася с парченца обелен и почистен от семето домат. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар