Пилешки рулца с моцарела и червени чушки

10/07/2019
"Перфектните пилешки рулца - подходящи за специални и тържествени случаи "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо172
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 2 бр. (около 600 г)
  • червени чушки - 4 бр. печени
  • магданоз - ½ връзка
  • моцарела - 150 г
  • олио - 1 ч.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте подготвените пилешки гърди, подсушете ги и с остър нож ги разрежете надлъжно, за да получите 4 големи пържоли.

Една по една ги начукайте на много тънко с дръжката на ножа върху дървена дъска, като поставите върху тях прозрачно домакинско фолио.

Обелете чушките, почистете ги и ги накъсайте на ивички, а топчетата моцарела нарежете на филийки.

Поръсете пилешките пържоли с черен пипер и сол от двете страни, върху всяка сложете филийка моцарела, ивички чушка и наръсете със ситно нарязан магданоз.

Завийте ги на рулца, притиснете ги и изпържете в по-голямо количество сгорещено олио, докато леко променят цвета си.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар