Баница с локум и извара по варненски

09/07/2019
"Ако си падате хем по сладкото, хем по соленото - значи тази баница с локум е точно за вас, лесно се приготвя "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо91
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте две от яйцата и ги смесете с две от ванилиите и половината лимонада.

Вземете две кори, намажете с олио долната, сложете върху нея втората, намажете и нея и наръсете с част от яйчената смес.

Намажете отгоре с малко извара, наредете равномерно върху нея парченца локум, навийте корите на не много стегнато руло и ги сложете в намазана с малко олио тава.

Пригответе по същия начин и останалите кори за баница, докато напълните тавата.

Сгорещете останалото олио, налейте го по ръбовете между рулата и сложете отгоре бучици масло – по-вкусно е, ако е мандраджийско.

Смесете разбитото трето яйце с останалата ванилия и втората чаша лимонада, залейте баницата и я печете 40 мин. в предварително загрята на 180-200 градуса фурна до златистокафяво.

Готовата сладка баница наръсете с вода, завийте я с кърпа или хартия и я оставете да престои поне 30 мин., за да омекне, да изстине и тогава по-добре се усеща аромата ѝ.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар