Вкусна крем супа от тиква

09/07/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо130
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете шунката на сламки и леко я изпържете в 1 с.л. олио.

В тенджера налейте останалото олио, загрейте го, разтопете в него маслото и сипете ситно нарязания лук, счукания на кашица чесън, настъргания джинджифил и кърито.

Задушавайте, докато лукът омекне, като внимавате чесънът да не загори, след което добавете нарязаните на кубчета почистена тиква и обелен картоф.

Залейте с толкова бульон, че да покрие всичко, и варете на слаб огън, докато тиквата и картофа омекнат.

В отделен съд отлейте по-голямата част от бульона, а от сварените тиква и картоф и останалия бульон пригответе пюре.

Добавете в пюрето сол, черен пипер, сметаната, наситнения копър и половината шунка, разбъркайте добре и върнете тенджерата на котлона.

При непрекъснато бъркане, сгорещете супата, но без да завира, за да не се пресече сметаната, и я разредете със заделения бульон до желаната гъстота.

Разлейте супата по чиниите и я поръсете с останалата шунка, тиквените семки и ситно накълцания магданоз. По желание може да добавите и натрошено сирене.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар