Плодов крем с мляко

03/09/2019
"Лек и ефирен крем с круши, който ще ви пренесе на едно по-хубаво място още с първата лъжичка "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо49
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте крушите, обелете ги, разрежете ги на половинки, отстранете сърцевината им и ги поръсете с кристалната захар и канелата.

Сложете ги в тенджерка, залейте ги със 125 мл вода и ги варете на умерен огън, докато поомекнат, след което ги извадете и ги оставете да се отцедят от водата.

В дълбока купа сипете желе от кайсии, какаото, пудрата захар, ванилията, обикновеното и цеденото мляко и ги разбийте с миксер, докато сместа стане хомогенна.

Във всяка порционна купичка сложете по две половинки круши, поръсете ги със счуканите ядки, разстелете отгоре им млечен крем и ги украсете с разбитата на твърд сняг сметана.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар