Супа топчета от риба

Гери
Гери
Новак
20/05/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо684
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме рибата, нарязваме я на едри парчета и я сваряване в подсолена вода. Когато треската се свари я изваждаме и почистваче внимателно от костите и кожата, а рибния бульон се прецежда.

Отстраняваме кората на филиите хляб и накисваме средата в прясното мляко за 5 минути.

В купа омесваме рибното филе и изстискания хляб и ги смачкваме заедно до получаването на еднородна смес.

Една глава ситно нарязан лук се пържи в маслото до омекване, след което с помощта на решетъчна лъжица се изважда и се добавя към рибата. Добавете е яйцето, предварително разбито и замесете малки топчета

В мазнината запържете другата глава лук, добавете нарязаните на кубчета моркови и целина. Налейте вода, добавете подправки на вкус и варете на среден огън около 10-15 минути.

С мокри ръце оформете топчета от рибената смес и едно по едно ги добавете към врящите зеленчуци. Варете още 10 минути.

Поръсете с магданоз преди поднасяне.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар