Супа топчета от риба

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
910
60
14
20/05/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо709
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме рибата, нарязваме я на едри парчета и я сваряване в подсолена вода. Когато треската се свари я изваждаме и почистваче внимателно от костите и кожата, а рибния бульон се прецежда.

Отстраняваме кората на филиите хляб и накисваме средата в прясното мляко за 5 минути.

В купа омесваме рибното филе и изстискания хляб и ги смачкваме заедно до получаването на еднородна смес.

Една глава ситно нарязан лук се пържи в маслото до омекване, след което с помощта на решетъчна лъжица се изважда и се добавя към рибата. Добавете е яйцето, предварително разбито и замесете малки топчета

В мазнината запържете другата глава лук, добавете нарязаните на кубчета моркови и целина. Налейте вода, добавете подправки на вкус и варете на среден огън около 10-15 минути.

С мокри ръце оформете топчета от рибената смес и едно по едно ги добавете към врящите зеленчуци. Варете още 10 минути.

Поръсете с магданоз преди поднасяне.

Дълбока тенджера с двойно дъно 5л.
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тенджера с двойно дъно 5л.
55.45 лв.
Виж ››

Единственото по-хубаво нещо от това да имаш голямо семейство и куп верни приятели, е да приготвяш храна за всички тях. Това вече е възможно с голямата дълбока тенджера с вместимост от цели 5.3 л. Тази тенджера от неръждаема стомана улеснява всяка домакиня и това е безспорен факт.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар