Ризото с пъстърва

20/05/2013
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо503
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • пъстърва - 500 г филе от пъстърва
  • лук - 1 глава
  • ориз - 350 г
  • бяло вино - 300 мл
  • бульон - 600 мл рибен бульон
  • масло - 1 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • градински чай - 3 с.л.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и го запържете до омекване в маслото. Добавете ориза, предварително измит и разбъркайте. Пържете ориза една-две минути.

Смесете бульона и виното и леко затоплете (без да кипва). Започнете постепенно да сипвате от течността при ориза. Сипвате един черпак, разбърквате, изчаквате ориза да попие течността и сипвате следващия. Сипвате от сместа до готовност на ориза. Сваляме от котлона и добавяме сол и черен пипер на вкус.

Загряваме олиото и запържваме в него градинския чай. Разрязване филето от пъстърва на отделни порции, напръскваме с лимоновия сок, овалваме го в брашно и после го пържим, първо откъм кожата за 3-4 минути, а после обръщаме и пържим още 2-3 минути.

Поднасяме ризотото, покрито с порция риба и малко градински чай.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар