Свински стекове в лучен сос с картофено пюре

19/09/2019
Приготвяне40 мин.
Готвене65 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо19
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, измийте ги, нарежете ги и ги варете 18-20 мин. в подсолена вода, след което ги отцедете и ги размачкайте, докато са още горещи.

Добавете маслото и врялото мляко, овкусете с черен пипер и сол и ги разбъркайте до еднородна смес.

В голям тиган сгорещете олиото, изпържете пържолите по 3 мин. от всяка страна, извадете ги, поръсете ги със сол и черен пипер и ги оставете на топло място.

В мазнината от месото изпържете за 4-5 мин. при непрекъснато бъркане нарязаните на кубчета обелен лук и почистени чушки.

Добавете доматено пюре, залейте с бульона и сметаната и сгъстете соса с нишестето, след което го поръсете с босилека, ригана, черен пипер и сол и го пресипете в тава.

Отгоре сложете пържолите, покрийте ги с картофената смес, поръсете с брашното и настъргания пармезан и сложете ястието да се пече, докато отгоре стане златисто.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар