Пълнени домати по механджийски

10/07/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо131
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • масло - 80 г прясно
  • масло - 80 мл растително
  • домати - 1 кг
  • сирене - 250 г (извара)
  • яйца - 3 бр.
  • магданоз - ½ връзка
  • За заливката
  • прясно мляко - 200 мл
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се измиват и се отрязва откъм дръжките им капаче (внимава се да не се откъсне), след което се издълбават с помощта на малка чаена лъжичка.

Приготвя се плънката от натрошеното (настъргано) сирене (или изварата), дребно нарязаната вътрешност на доматите, 3–те разбити яйца и ситно нарязания магданоз.

В доматите се поставя по 1 парченце от маслото и се разпределя плънката. Похлупват се с капачетата и се нареждат в намазана с растително масло тава.

Заливат се с 2–те разбити яйца и прясно мляко, поръсват се с останалото прясно масло и се пекат в средно силна фурна.

Поднасяте пълнените домати докато са още топли.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар