Пълнени домати по механджийски

10/07/2019
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо97
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се измиват и се отрязва откъм дръжките им капаче (внимава се да не се откъсне), след което се издълбават с помощта на малка чаена лъжичка.

Приготвя се плънката от натрошеното (настъргано) сирене (или изварата), дребно нарязаната вътрешност на доматите, 3–те разбити яйца и ситно нарязания магданоз.

В доматите се поставя по 1 парченце от маслото и се разпределя плънката. Похлупват се с капачетата и се нареждат в намазана с растително масло тава.

Заливат се с 2–те разбити яйца и прясно мляко, поръсват се с останалото прясно масло и се пекат в средно силна фурна.

Поднасяме готовите пълнени домати топли. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар