Баница с яйца, сирене и захар

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
691
2k
5k
364
4
07/07/2019
"Който обича комбинацията от сладко и солен, направо ще се влюби в тази баница "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо762
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разбиваме яйцата.

Към тях добавяме захарта и прясното мляко и отново разбиваме.

Подготвяме си съда, в който ще печем баницата, като я намазваме с олио.

Вземаме си 2 от корите, поставяме ги в съда и ги поръсваме с олио.

Предварително си натрошаваме сиренето в купа, вземаме част от него и поръсваме корите.

С помощта на лъжица си вземаме от яйчената смес и поливаме отгоре.

Така редим пак две кори, поръсваме с олио, ръсим равномерно от сиренето, поливаме със сместа от яйцата, захарта и прясното мляко.

Повтаряме всичко това, докато свършат продуктите.

Ако остане смес от яйцата, ги поливаме най-отгоре.

Поставяме баницата с яйца, сирене и захар във фурната и печем на 180 гадуса в загрята фурна до готовност.

Точилка за баници, тутманици и баклави - 43 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Точилка за баници, тутманици и баклави - 43 см
17.50 лв.
Виж ››

Много удобна и практична дървена точилка, с която ще разточите вкусни баници

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар