Свинско в сладко-кисел сос

08/07/2019
"За всички, които са на диета - Хора, дръжте се, ние ще ви заместим в трудната задача и ще изядем и вашата порция свинско "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо673
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 350 г без кост
  • чушки - 1 бр. зелени
  • чушки - 1 бр. червени
  • ананас - 130 г от консерва
  • джинджифил - 1 парче
  • яйца - 1 бр.
  • соев сос - 1 с.л.
  • кетчуп - 2 - 3 с.л.
  • царевично нишесте - 3 - 4 с.л.
  • оризов оцет - 2 с.л.
  • олио - за фритюрника
  • олио - за тигана
  • захар - 2 - 3 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото, чушките и ананаса на еднакви квадратчета.

Към месото добавете жълтъка, соевия сос, 1 с.л. нишесте, малко вода и сол, разбъркайте го добре и го оставете да престои 1 час.

След това го оваляйте в 1-2 с.л. нишесте и го запържете до златисто в сгорещеното олио във фритюрника, като внимавате да не се слепват парченцата месо.

Изпърженото месо отцедете върху домакинска хартия, изпържете го втори път набързо и отново го сложете върху хартия.

В добре загретия уок или дълбок тиган сипете олиото, за секунди запържете оформения на сламки джинджифил, парнете по същия начин чушките и добавете за кратко ананаса.

Налейте оцета, разбъркайте, сипете захарта, разбъркайте, прибавете кетчупа и пак разбъркайте.

Разредете 1-2 ч.л. нишесте с 1-2 ч.л. студена вода (1:1), налейте ги в уока, разбъркайте и дръпнете съда от огъня.

Поднесете месото, полято със сладко-киселия сос.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар