Яхния с пресни картофи и бакла на зърна

АнабелАнабелНовак281
06/07/2019
"Постни яхнийки за малки и големи с чуден вкус "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо107
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и нарязва на ситно, а морковът - на колелца. Слагат се в тенджера и се задушават, докато омекнат.

Прибавят се зърната бакла, а малко след това - и нарязаните пресни картофи, също да се задушат.

В тенджерата се добавя брашното и червеният пипер. След като се запържат, се добавят нарязаните консервирани домати.

Налива се топла вода, посолява се на вкус и яхнията се оставя да се готви на умерена температура, като периодично се разбърква.

Когато е готова яхнията с картофи и бакла, се прибавя нарязан на ситно пресен копър.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар