Индийски самоси

ЙоанаЙоанаНовак28
24/05/2013
"СЕНЗАЦИЯ!!! Кулинарната тайна на Малката Булка е разкрита!!! Вижте тук"
Приготвяне45 мин.
Готвене50 мин.
Общо95 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо27 034
  • Преглеждания за месеца110
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с 1/2 ч.л. сол и добавете 4 с.л. олио. започнете да месите, докато се получат трохи и доливайте постепенно около 110 мл вода. Готовото тесто леко намазнете и го оставете за 30 минути.

Сварете, обелете и нарежете картофите на малки кубчета. загрейте 4 с.л. олио в дълбок тиган. Намалете температурата и запържете ситно нарязани лук, след което добавете граха, джинджифила, ситно нарязаните чушки и скълцан кориандър на вкус, нарязаните картофи, сол, кимион, около 1 ч.л. млян кориандър и 1 ч.л. гарам масала. След няколко минути бъркане махнете от колтона.

Разделете тестото на 10 топчета и ги разточете на кръгчета с диаметър 12 сантиметра. Кръгчетата се делят на 2 и всеки полумесец се навива на нещо като конус, като се слепва с вода.

Напълнете ги с плънката и ги покрийте. Изпържете индийските самоси на маслена баня - трябва да станат кафеникави и хрупкави.

Рейтинг

5 7
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Kremena
Kremena
17.10.2014 16:32
Много са вкусни . Едно от любимите ми индийски ястия .Аз добавих вместо грах -кисели кpаставички. Станаха супер :)
0
0