Печено пиле с ананас и зеленчуци

05/07/2019
"Пиле с ананас и зеленчуци, което се приготвя по-лесно, отколкото звучи и е по-вкусно, отколкото си представяте "
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо83
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр.
  • ананас - ½ бр.
  • чушки - 2 бр.
  • лук - 2 глави, кромид
  • магданоз - 1 връзка
  • джинджифил - 1 см корен
  • зехтин - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - на върха на ножа
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките и лука нарежете на едро, обеления и почистен ананас – на парчета, и ги сипете в тава.

Добавете лютия пипер, черния пипер и солта, залейте със зехтина и разбъркайте, за да покрие равномерно всички парчета и ги печете в предварително загрята умерена фурна 20 мин., като от време на време ги размесвайте.

Пилето натрийте със сол и черен пипер, пъхнете във вътрешността му джинджифила и едро нарязания магданоз, поставете го в тавата върху плодово-зеленчуковата смес и допечете пилето 50-60 мин., докато стане готово месото.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар