Пълнени ябълки по френски

27/08/2019
"Печените ябълки могат да се превърнат в изискан десерт, когато са приготвени по тази рецепта "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо428
  • Преглеждания за месеца264
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете кускус, добавете овесени ядки и ги оставете да къкрят заедно още 2-3 мин., след което прецедете сместа.

В тиган запържете за секунди първо зърната кимион и кориандър, след това индийското орехче и малко канела.

В купа смесете кускуса, овесените ядки, отцедените царевични зърна, почистения от ципите и нарязан на малки парченца грейпфрут, настърганата кора на лимона, запържените подправки, черния пипер, сметаната, ситно нарязания магданоз и прясно изцедения лимонов сок.

Разполовете ябълките, изчистете ги от семето, леко ги издълбайте, напълнете ги с плънката, подредете ги в тава с малко водичка, покрийте пълнените ябълки с алуминиево фолио или с капак и ги задушете в умерена фурна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар