ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Постен ориенталски гювеч

Постен ориенталски гювеч

Постен ориенталски гювеч
05/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 250 г
  • моркови - 2 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • домати - 3 - 4 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • бамя - 100 г
  • грах - 100 г
  • магданоз - ½ връзка
  • соеви кълнове - 40 г
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • кимион - 3 - 4 зърна
  • джинджифил - 2 с.л. настърган
  • куркума - 1 щипка
  • червен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В затоплено (не горещо) олио за секунди запържете кимиона, а след това настъргания джинджифил.

Добавете последователно зеленчуците по твърдост – кубчетата моркови и картофи, граха, сварена бамя и ги задушавайте 5 мин.

Сипете колелцата тиквички, лентичките чушки, отцедените от горчивия сок и леко запържени кубчета патладжан и едро надробените домати.

Задушете под капак сместа с много малко вода, като накрая я разбъркайте с червения пипер и куркумата.

Поднесете гювеча, поръсен с наситнения магданоз и соевите кълнове.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: