ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Шницели»Картофени шницели с бекон

Картофени шницели с бекон

Картофени шницели с бекон
Снимка: Admin
04/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне50 мин.
Готвене50 мин.
Общо100 мин.
Порции4
"А вие сещате ли се за по-вкусен повод да поканите приятели на по бира"

Необходими Продукти

  • бекон - 120 г
  • картофи - 600 г
  • лук - 2 глави, кромид
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 50 г
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 50 г краве
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете измитите и необелени картофи в подсолена вода за 20 мин., след което излейте водата и веднага ги обелете.

Докато са още горещи, ги пресовайте или ги прекарайте през месомелачка и ги оставете да изстинат.

Обелете главите лук, нарежете ги на ситно и ги изпържете, докато станат прозрачни, заедно с оформения на малки кубчета бекон в тиган със загрято олио.

Прибавете ги към изстиналите картофи, чукнете яйцата, размесете, поръсете с черен пипер и сол, добавете брашното и омесете много добре.

Загрейте маслото в друг тиган и изпържете до златисто от двете страни направените от картофената кайма шницели.

Сервирайте ги с прясна салата или туршия според сезона.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: