Пача от свински крачета и телешко

04/07/2019
Приготвяне50 мин.
Готвене300 мин.
Общо350 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо692
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свински крачета - 1 кг
  • телешко месо - 300 г шол
  • магданоз - 2 корена
  • лук - 1 голяма глава, кромид
  • чесън - 3 скилидки
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 6 зърна
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре почистените свински крачета, сложете ги в тенджера със студена вода и след като кипнат, махнете пяната и ги варете 3 часа на слаб огън.

Добавете телешкото, дафиновите листа и зърната черен пипер, посолете на вкус и варете още 1 час на слаб огън.

Добавете морковите, магданозените корени, чесъна и нарязаната на четвъртинки глава лук и варете още 1 час.

Свалете тенджерата от котлона, оставете сместа да поизстине и прецедете бульона.

Обезкостените крачета нарежете на парченца, телешкото – на кубчета, морковите и магданозените корени – на кръгчета и ги наредете в йенска тенджера.

Залейте ги с бульона и сложете пачата да се стегне в хладилника.

Двустепенна метална преса за чесън-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Двустепенна метална преса за чесън
18.00 лв.
13.86 лв.
Виж ››

Една от най-апетитните съставки, познати на хората, е чесънът, а уредът, който ще ви помогне бързо и лесно да го нарежете и сложите в гозбите си - металната преса за чесън. Има два начина на рязане на чесъна - пресоване и на лентички.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар