Пикантни гювечета

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k469
Пикантни гювечета
04/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г от плешка
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • лук - 4 глави
  • червени чушки - 4 бр.
  • горчица - 8 с.л.
  • кимион - ½ ч.л.
  • масло - 1 пакетче
  • кашкавал - 50 г
  • яйца - 4 бр.
  • люти чушки - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на хапки и се наръсва със сол, черен и червен пипер, ситно нарязан лук и магданоз.

Чушките се почистват от семената и се нарязват на кубчета. Омесват се с месото, горчицата и кимиона. Месото се оставя в хладилник за 5 часа.

Разпределя се в 4 гювечета, намазани обилно с маслото, и се слагат капачетата. Гювечетата се пекат 1 час в умерена фурна.

Изваждат се, във всяко се чуква по 1 яйце, наръсва се с кашкавал и се слага по 1 люта чушка.

Гювечетата се връщат във фурната да се допекат.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: