Козуначените кифлички на мама

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
361
1k
1k
219
2
Козуначените кифлички на мама
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 3
04/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции24
"От златните ръце на мама, вече и на вашата трапеза - най-вкусните кифлички на света са това"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Препоръчително е продуктите да са на стайна температура, но не е фатално, ако не са (просто втасването ще се извърши малко по-бавно).

Активирайте маята с предварително затоплено прясно мляко (но в никакъв случай горещо) с малко захар.

Останалото количество захар сипете при прясното мляко и върнете на котлона, докато се разтопи.

Чукнете яйцата, като отделете един белтък за намазване на кифличките.

Добавете останалите съставки и омесете, докато се получи меко тесто за кифлички. Важно е мазнината да бъде добавяна на 3 пъти, като всяко следващо добавяне се извършва след пълното му поемане от тестото.

Оставете тестото да удвои обема си, след което го разделете на 2 и всяко разточете на тънка кръгла кора, която разрежете на по 12 триъгълничета.

Поставете сладко по избор и увийте, така че да се получат кифлички.

Намажете козуначените кифлички с разбит белтък, поръсете със захар и изпечете на 170 градуса до готовност (не е повече от 20 минути).

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: