Хлебни топки със сметанов крем (Аш сараи)

03/07/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо46
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • хляб - 1 бр. нарязан
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • розова вода - 1 ч.л. за готвене
  • вода - 500 мл
  • захар - 500 г
  • За крема
  • брашно - 1 ч.ч.
  • сметана - ½ ч.ч. течна, сладка
  • прясно мляко - 1 л
  • розова вода - ½ ч.л. за готвене
  • захар - 1 ч.ч.
  • За наръсване
  • ядки - по избор
  • карамел - или канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган карамелизирайте захарта, прибавете водата, лимоновия сок и розовата вода и варете на слаб огън около 15 мин.

Препечете хляба във фурната, натрошете го на ситни трохи, добавете го в тигана и бъркайте, докато получите много гъста тестена смес.

Смесете млякото, брашното, захарта, сметаната и розовата вода и ги бъркайте на слаб огън, докато сместа започне да се сгъстява.

Прехвърлете я в тава или друг плитък съд и бъркайте бавно с дървена лъжица, докато крема започне да придобива вид на бита сметана.

От тестената смес направете топчета колкото средноголеми ябълки, залейте ги с крема и ги поднесете с натрошени ядки и/или канела.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар