Пудинг с лешници

02/07/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо34
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лешниците се запичат и смилат. Заливат се с водата, накисват се и се прецеждат през марля. Разбъркват се с брашното и захарта и се варят на бавен огън при постоянно бъркане до получаването на гъста каша.

Жълтъците се разбиват със 100 грама захар. Смесват се студеното мляко, брашното и останалата захар. Тази смес се налива в жълтъците. На тих огън се вари до кремообразно състояние, като се разбърква постоянно.

Лешниковата смес се сипва в купички и се оставя в хладилник. Когато леко застине, отгоре се налива млечeн крем. Украсява се с печени лешници.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар