Свински рулца на шиш

02/07/2019
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо47
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг врат без кост
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • сол - на вкус
  • За плънката
  • кайма - 400 г телешка
  • лук - 1 глава, кромид
  • чесън - 1 скилидка
  • пресен магданоз - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • бяло вино - 2 с.л.
  • галета - 3 с.л.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно лука и чесъна, задушете ги в олиото, добавете ги в каймата заедно с яйцето, виното, галетата и ситно нарязания магданоз и добре омесете плънката.

Нарежете месото на тънки пържоли и ги разделете на ленти с ширина 4-5 см и дължина 10-15 см.

Поръсете лентите със сол и черен пипер, сложете във всяка от плънката и завийте рулца.

Нанижете рулцата на шишчета и ги изпечете на скара или във фурната до златисто.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар